Kek Coklat Moist
Bahan kering (A) -
2 cawan tepung gandum
3/4 cawan serbuk koko
1/1/2 st soda bikarbonat
1 st baking powder
Bahan cecair (B) -
1/1/2 cawan susu sejat
2 cawan gula
2 biji telur A
1 cawan air
1 st esen vanila
1 cawan minyak masak
Cara - cara
1. Panaskan oven pada suhu 175C
2. Campurkan semua bahan (A)
3. Tambah gula dan bahan cecair (B) kecuali minyak 4. Pukul perlahan dan masukkan bahan (A) kemudian pukul lagi sehingga sebati .
5. Masukkan minyak sedikit demi sedikit .
6. Setelah siap adunan , bakar pada suhu 175C selama 1 jam 15 minit .
7. Keluarkan kek , dan biarkannya sejuk seketika .
8. Hiaskan kek mengikut citarasa sendiri dan siap untuk dihidangkan .