Thursday 28 March 2013

Resepi Kek Coklat Moist


Kek Coklat Moist




Bahan kering (A) -

2 cawan tepung gandum
3/4 cawan serbuk koko
1/1/2 st soda bikarbonat
1 st baking powder

Bahan cecair (B) -

1/1/2 cawan susu sejat
2 cawan gula
2 biji telur A
1 cawan air
1 st esen vanila
1 cawan minyak masak

  


Cara - cara
1. Panaskan oven pada suhu 175C
2. Campurkan semua bahan (A)
3. Tambah gula dan bahan cecair (B) kecuali minyak 4. Pukul perlahan dan masukkan bahan (A)    kemudian pukul lagi sehingga sebati .
5. Masukkan minyak sedikit demi sedikit .
6. Setelah siap adunan , bakar pada suhu 175C selama 1 jam 15 minit .
7. Keluarkan kek , dan biarkannya sejuk seketika .
8. Hiaskan kek mengikut citarasa sendiri dan siap untuk dihidangkan .